Bel 072 - 511 24 07

Details van dit toneelstuk

Kwis het wel

Verberne, Nick

Inkijkexemplaar
TitelKwis het wel
Artikelnummer33284
Dames (min/max)5
Heren (min/max)6
Personen11
Auteur(s)Verberne, Nick
CategorieEenakter
Aantal blz28
GenreNieuwe oogst Vink
Duur (min.)32 Min.
UitgeverVink

KWIS HET WEL!

33284 Eenakter door Nick Verberne,

                5 dames, 6 heren, 2 personen met tekst in het publiek

John van Tirol, dé mediamagnaat van Nederland, brengt een gloednieuwe quiz op de TV: ‘Kwis het wel’. Een quiz waar twee uiteenlopende families strijden voor een flinke geldprijs. Voor deze quiz worden de familie Benedictus van Ballegooij uit het Gooi en de familie Boerkamps geselecteerd. Twee totaal verschillende families, die ook om uiteenlopende redenen de uitdaging aangaan.

Wanneer de quiz niet helemaal volgens plan verloopt voor de familie Benedictus van Ballegooij, verzinnen zij een list om hun kansen te vergroten. Dit tot groot ongenoegen van John van Tirol.

Lukt het de familie Boerkamps om met hun eerlijke manier van spelen de prijs in de wacht te slepen, of delven zij het onderspit?

‘Kwis het wel’ is een kort, komisch stuk, waarin stereotypering, de steeds gekker-wordende quizvormen op TV en vooral laagdrempelige lol de boventoon voeren.

Het stuk is tot stand gebracht via een succesvol improvisatieproces binnen Toneelvereniging Onderling Kunstgenot, te Asten-Heusden. Het stuk, destijds tot uitvoering gebracht in een wagenspel, is als positief ontvangen door spelers en publiek. Nu is het stuk herschreven zodat iedereen die graag een amusant, kort toneelspel op wil voeren, hier gebruik van kan maken! Veel speelplezier!



Bestel dit stuk

€ 7,30

Waarom Toneeluitgeverij Vink?

  • Keuze uit een groot aanbod
    Bestel gemakkelijk online
  • Snelle levering
    Bestellingen snel bij u bezorgd
  • Persoonlijke service
    Wij staan graag voor u klaar!

Stel uw vraag